AYIN BALIĞI: LEVREK
Ilık ve soğuk suların karizmatik balığı Levrek ayın balığı
unvanını mayıs ayında kimseye kaptırmadı. Derisi iri pullarla kaplı bu balığın
sırtı kurşun, karnı gümüş renktedir. Genç levreklerin sırtlarında siyah
benekler mevcuttur. Erişkin levreklerin ise sırtları koyu renk ve beneksiz
olur. En çok karides, yengeç, küçük balık ve kurtçuklarla beslenirler.
Türkiye’de Karadeniz, Akdeniz ve Marmara’da bol miktarda
bulunur. Yağsız ve lezzetli bir eti olan bu balık sağlıklı beslenmek isteyenlerin
bir numaralı tercihidir.
Özellikle mayıs ayının ortalarından kasım ayına kadar
denizlerde bol bulunan bu balık kayalık yerleri sever. Özellikle sabahları gün
doğarken ya da akşamları gün batarken avlanır. Özellikle sabahın erken
saatlerinde yapılan levrek avı meditasyon etkisi de gösterir ve ruhunuzu
dinlendirir.
Levrek avı kıyıdan ve tekneden yapılabilir. Levrek avında en
iyi performansı gösterebilmek için uygun bir sahte yem seçmek son derece
önemlidir. Bu konuda en iyi performans gösteren ikili Zerek ZE-DOG TOP WATER100mm ve 75mmdir.
Levrek avı kıyıdan yapılırken Daiwa Crossfire olta kamışımaksimum performans sağlar. Sağlam yapılı bu olta modeli levrek ile mücadelede
en büyük yardımcılarınızdan biri olacaktır.
Kıyıdan levrek avını kolaylaştıracak en iyi olta makinesi
modeli Pioneer Karman 3000dir. Uygun fiyatlı bu ürün sınırsız yedek parça
garantisi ile uzun yıllar levrek avlarınızın kahramanı olmaya aday.
Levrek avından sonra sıra bu lezzetli balığın nasıl
pişirileceğine geldi. Izgaradan ziyade buharda ya da fırında pişirilirse avla
geçen yorucu bir günü ziyafetle noktalayabilmeniz mümkün olur.
Yorumlar
Yorum Gönder