BALIK SEZONU AÇILDI

Av yasağının bitmesinin ardından balıkçıları keyifli bir telaş aldı. Azalan balık türlerinin popülasyonunu korumak amacıyla uygulanan av yasağı 01/09/2017 itibariyle bitti. Bu yasak sadece profesyonel balık avları için geçerli olsa da duyarlı amatörler tarafından da yasağın bitmesi dört gözle beklendi.
Bayram sevinci ile birleşen sezonun ilk balık avı balıkçılar için bereketli geçse de özellikle Marmara ve Karadeniz’de balık avı biraz maceralı geçti. Bu sene hava durumunun biraz hareketli olması ve av yasağının ilk günlerinde havanın biraz fırtınalı olması balık avının biraz erken bitmesine yol açtı.
Bunun dışında ise haberler genel olarak olumlu. Uzun süredir popülasyonundaki azalma yüzünden ağlara vurmayan uskumru bu sezon balıkçıların yüzünü güldüreceğe benziyor. Alınan önlemler işe yaramış gibi. Bu sezonun balıkçılar açısından çok daha verimli geçmesi bekleniyor.
Özellikle hamsi, palamut, sardalya ve istavrit balıkseverlerin yüzünü güldürecek gibi. Tabi bu bolluk ve yasağın kalkması tezgahlardaki fiyatlara da yansıdı.
Balık sezonunun bereketinden faydalanan amatör balıkçılar çok balık tutmak keyifli bir başarı olsa da fazla balığı saklamak büyük bir sorun halini alabiliyor. Bu konuda taşınabilir buzluklar balık avlarının kurtarıcısı. Balıkların uzun süren avlar boyu tazeliğini korumasını sağlayan buzluk modellerine buradan ulaşabilirsiniz. Balıklar eve gidene kadar bu buzluklarda güvenle yolculuk ederler.
Evde fazla balıkları saklarken ise hangi koşullarda saklandığı önem taşımaktadır. Fazla balıkları buzluk bölmesine kaldırmadan önce hafifçe tuzlamak etin diriliğini koruması konusunda çok faydalıdır. Eğer -18 derecelik bir deep freezeiniz mevcutsa 3 ila 6 ay arasında balık tazeliğini koruyacaktır ama buzdolaplarının -5 derecelik buzluklarında balıklarınızı muhafaza edecekseniz 14 gün içerisinde balığınızı tüketmelisiniz.

Herkese bereketli avlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balık Avında Kullanılan Düğümler

DENİZDEN SOFRAYA KALAMAR MACERASI